Emaliowana Brytfanna do zapiekania

Opis
Naczynia emaliowane, produkowane od ponad wieku, to ponadczasowa oferta dla każdego domu. Ich ciągła obecność na naszych stołach jest świadectwem najwyższej jakości i unikalnego wzornictwa.
Najważniejszą cechą oferowanych produktów jest proekologiczna powłoka emaliowana - ze względu na wysoką aseptyczność materiału jakim jest szkliwo (wypalane w przedziale temperatur 600-800 stopni Celsjusza) nie wchodzi w reakcję z pożywieniem podczas gotowania.
Emalia jest:
- antyalergiczna
- antybakteryjna
- najzdrowsza w codziennym użytkowaniu.
Produkcja naszych naczyń odbywa się w podkrakowskim Olkuszu słynącym od wieków z produkcji emalii przez producenta będącego bezpośrednim spadkobiercą tej wyjątkowej technologii i tradycji.
Emaliowana brytfanna wykonana z wysokiej jakości stali pokrytej emalią, posłuży na długie lata.
Idealne do zapiekania makaronów oraz mięs.
Łatwa w utrzymaniu czystości, można myć w zmywarce.
Produkt znajdzie zastosowanie w każdej kuchni można podgrzewa w na płycie indukcyjnej.
Cechy brytfanny:
- Pojemność: 1,0 L
- Długość wewnętrzna: 26 cm
- Długość z uchwytami: 34,5 cm
- Szerokość: 18,2 cm
Dane techniczne
Wielkość (cm) | 26 |
Wysokość (mm) | 6,4 |
Pojemność (l) | 1,0 |